Mijn werkervaring, opleidingen en cursussen.

In 1980 begon ik met de opleiding voor Klinisch Chemisch Laborant. Na een half jaar werkervaring op te hebben gedaan ben ik in 1984 geswitcht naar de opleiding voor Z-verpleegkundige op ’s Heerenloo in Ermelo. Ruim 15 jaar, tot in 1999, ben ik werkzaam geweest als groepsleidster binnen ’s Heerenloo-Loozenoord.

 

Vanaf 1998 werk ik mee in ons eigen bedrijf Controltech, Industriële Automatisering.

 

Daarna rond de jaren 2005/2006 heb ik verschillende cursussen gevolgd in Mediumschap en Trance Mediumschap bij Jaco Elken. Na mijn scholing als medium, voelde ik me geen medium. Maar had wel ervaren dat veel mensen slecht of vrijwel geen contact hadden met zijn of haar lichaam. Dit was en is nog steeds voor mij de reden om cursussen te geven op lichaamsenergieniveau. Ooit ben ik begonnen met de energie cirkel en in de loop van de jaren is er veel toegevoegd en weer verdwenen, gelijk met mijn eigen ontwikkeling. In 2007 kwam door een persoonlijke channeling voor een vriendin de noodzaak vanuit de energie om het boek ‘Zuiverheid in Kracht’ op te schrijven. Wat we vervolgens gevormd en uitgebracht hebben in eigen beheer. Waarnaar in 2013 het boek ‘Tijd’ gevormd en uitgebracht kon worden, ook in eigen beheer. 

 

Door alle jaren heen heb ik ruime ervaringen opgedaan met het managen van een zeer actief, (top)sportend gezin.

 

Mijn eigen praktijk als spiritueel coach en schrijfster ben ik gestart in 2009, voor coaching, consulten en workshops. Verschillende trainingen, Engelenbronnen en Tzolkin o.a., hebben verdieping gegeven die ik gebruik in mijn praktijk. Ook mijn eigen interesse in Edelstenen is een verrijking voor mijn werk.

 

Om mijn praktijk completer te maken ben ik in 2015 ben ik gestart met Bach Bloesem Remedie bij TS Internationaal Bach Opleiding Benelux waar ik Niveau 1 en 2 heb afgerond.

 

Ook in 2015 ben ik begonnen met de opleiding Touch for Health bij Topki, Trainings Organisatie voor Professionele Kinesiologie. Heb de opleiding afgerond en ben professioneel kinesioloog en allergie therapeut.

Als Kinesioloog heb ik de volgende modules in mijn pakket:

- Touch for Health

- Stress Release

- Leefblind: kan worden ingezet om inzicht te krijgen in de rode draden in het leven en daar verandering in te maken.

- Woordblind: wordt gebruikt om met leer en leesproblemen aan te pakken door te ontdekken wat er gebeurt tijdens stress         waardoor het leren en lezen problemen gaat geven.

- Basis Orthomoleculaire geneeskunde.

- De gehele voedingslijn 1 t/m 3, TAT en Master TAT.

- Allergie Therapeut: met de basis van de orthomoleculaire geneeskunde heb ik een breed veld om voeding, supplementen en      andere stoffen te testen en te balanceren als er sprake is van bijvoorbeeld een allergie of intolerantie. Kruisallergieën, EBV en   daar aan gerelateerde aandoeningen in kaart brengen en balanceren.

- LEAP 1 en 2, Leap staat voor Learning Enhancement Acupressure Program, in het Nederlands vertaald > Het Leer   Stimulerend   Acupressuur Programma. LEAP is een methode binnen de kinesiologie om ingang te krijgen tot de structuren in   de hersenen en   het  zenuwstelsel, om daar de stress-blokkades te lokaliseren. Het deblokkeren gebeurt met acupressuur,   waarnaar het   zelfherstellend vermogen van het lichaam de wegen en paden weer kan vrijmaken. Zodat de informatiestroom   binnenin, van en   naar de hersenen toe zich weer kan herstellen. Het is gebaseerd op uitgebreide internationale ervaringen     met kinderen en   volwassenen die matige tot ernstige specifieke leerproblemen evenals duidelijke hersenschade hebben. 

 Binnen Leap kan er ook gewerkt worden met het evenwichtsorgaan, de middenhersenen, hersenstam. 

- Sips 1, Stress Indicatie Punt Systeem, is een mooie module binnen de Kinesiologie. Het is een zachte correctie methode om   op alle lagen in en rond het lichaam de stress af te voeren en alles weer in beweging te brengen. Acupressuur zorgt dat de   meridianen en de verbindingen ertussen zich weer herstellen, waardoor de informatie- en energiestroom weer de normaal   doorgang heeft. 

- lichamelijke klachten en Kinesiologie, Met deze protocollen kan er echt in getuned worden op een gewricht met zijn   beperkende   en vaak pijnlijke bewegingen. 

- Chakra en energiecentrums

- Diafragma's

- Centering

- Meridianenleer. 

 

Sinds kort ben ik Touch for Health trainer. Als instructeur mag ik lesgeven in touch 1 t/m 4. Touch is de basis van kinesiologie, het begin van zelf verantwoordelijk zijn voor jou eigen gezondheid. Het is het leren van o.a. eenvoudige technieken om de stress te verminderen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. En het leren testen van 42 spieren en daar informatie uithalen. 

 

Ik heb de basismodules afgerond binnen de Numerologie. Numerologie is een helder gegeven wie jij bent als persoon aan de hand van je geboortedatum. Zo verrassend herkenbaar dat je jezelf beter gaat begrijpen en veel dingen op zijn plek vallen.

 

Ik vind het heerlijk om samen met de cliënt te puzzelen om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Elke balans is een puzzel tussen de vraag, de onbalans, wat het lichaam wilt en de technieken die ik tot mijn beschikking heb. Het is altijd samen op zoek gaan naar blokkades, beperkende overtuigingen en deze aan te gaan, waardoor het lichaam weer ruimte krijgt om te helen.