Bach bloesem Remedies zijn ontwikkeld door Dr. Edward Bach (arts, bacterioloog en homeopaat) begin 30 jaren van de vorige eeuw. Zijn droom was om de ware geneeskunst te vinden; een geneesmethode die eenvoudig, goedkoop, effectief zou zijn en terug te vinden in de natuur. Het werd zijn levenswerk vanaf dat moment, ging de natuur in, gebruikte zijn hoog ontwikkelde intuïtief vermogen en scherpe waarneming om zijn therapie van 38 remedies te vinden. Dr. Edward Bach's filosofie is gebaseerd op eenvoud. Dit was terug te vinden in de remedies. De 38 remedies die hij ontdekte, eenvoudig gevonden in de natuur, verzachten op milde wijze leed en slechte gezondheid door harmonie en vrede in ons leven en lichaam te brengen.

 

De Bloesem remedies zijn uniek, want ze werken niet op lichamelijke ziektesymptomen, maar veranderen de negatieve gemoedsstemmingen. Deze gemoedsstemmingen kunnen het herstel van de gezondheid in de weg staan, en worden ook wel gezien als oorzaak van ziektes en kwalen.

 

De remedies vertegenwoordigen de positieve kracht in het lichaam.

 

Ze raken je eigen natuurlijke en helende kracht aan. De bloesems zijn in staat op het niveau waar de verstoring zit een positieve impuls te geven aan onze eigen positieve kracht. Door die positieve trillingsoverdracht wordt onze eigen geneeskracht geactiveerd.

 

De bloesems voegen niks toe, maar zetten onszelf in beweging. Ze halen datgene naar boven wat nodig is om de balans te herstellen. De remedies werken van buiten naar binnen. Het is als het afpellen van lagen, en het gebeurt zoals voor het lichaam wenselijk is. De snelheid is afhankelijk van wat er in je lichaam gebeurt. Het zal mild werken zonder bijwerkingen. Er wordt niks onderdrukt en als het niet past gebeurt er ook niks.

 

Het is veilig voor mens, dier en plant en niet verslavend. De remedies helpen om met lastige situaties en moeilijkheden om te gaan. Tijdens deze lastige situaties kan je last hebben van bepaalde stemmingen die meer tegenwerken dan iets opleveren. De druppels van de Bach remedies helpen je hierdoor heen.

 

Bijvoorbeeld: je hebt al een tijd last van angsten en die angsten kan je ook benoemen. Elke keer als je de deur uitgaat, wordt je getrokken in de angst om je in een mensenmassa te bewegen, angst dat je niet uit je woorden kunt komen. Bang dat er wat aan je gevraagd gaat worden.

Dan is het remedie Mimulus misschien het remedie die je kan helpen om je angsten te veranderen in een gedachte dat het goed is en dat je het kan en je kan vertrouwen op je zelf.