Een Allergie Balans begint bij het verhogen van de belastbaarheid van het lichaam, door de basis te controleren, allergieën of intolerantie in kaart te brengen en er correcties op te doen. De lichaamssystemen erachter, die allerlei symptomen kunnen geven, meenemen in de balans.

 

Symptomen waar je aan kan denken zijn niet alleen allergische reacties, maar ook moeheid, diabetes, huidklachten, slaapproblemen, hormonale problemen, drukte in lichaam of hoofd, klachten op bepaalde tijden van de dag, herstel na ziektes, problemen rond vaccinatie, allergie die steeds breder wordt en nog veel meer.

Een Allergie Balans geeft je de mogelijkheid inzicht te krijgen in hoe je allergie of onbalans ontstaan is.

 

Een allergie bijv. , is voor 90% gerelateerd aan een angst of een fobie die ontstaan is door een samenkoppeling van een primaire emotie met een bepaalde stof, een allergeen. Bijv. als je een auto ongeluk krijgt terwijl je een appel aan het eten bent. De volgende keer dat er weer een appel gegeten wordt, kan het lichaam zich gaan wapenen tegen de mogelijke emoties van de vorige keer dat er een appel gegeten werd. Het lichaam maakt deze koppelingen vaak bij heftige emoties. Vaak niet zichtbaar in het begin, maar kan later vormen naar een intolerantie of allergie.

 

Of door een ziekte of onbalans kan het zijn dat je lichaamsbarrières niet goed meer functioneren en er teveel stoffen binnen komen dat goed voor je is. Hierdoor kan je immuunsysteem aanblijven staan en dat kan een overgevoeligheid veroorzaken die er nooit was, maar wel steeds erger wordt.

 

Een Allergie Balans kan er voor zorgen dat de symptomen sterk kunnen verminderen. Mensen die allergisch zijn en altijd een epi-pen bij zich hebben, kunnen er baat bij hebben dat de stress rond de allergie minder wordt. Er worden geen garantie gegeven, altijd is het samen puzzelen, testen en uitzoeken welke stoffen een allergie of onbalans uitlokken. Er is geen standaard oplossing voor een allergie, wel een uniek lichaam wat met testen kan laten zien wat het nodig heeft om iets te veranderen, ook binnen een allergie.


Wil je meer weten, of heb je een specifieke vraag, wees dan zo vrij om mij te mailen of te bellen.