Epstein Barr Virus. Dit virus zit achter veel symptomen en aandoeningen.Om er maar een paar te noemen: CVS, ziekte van Lyme, eczeem, fibromyalgie, reumatoïde artritis, angsten, onvruchtbaarheid, schildklierproblemen, diabetes, oorsuizen en nog wel een aantal grote ziektebeelden waar de oorzaak niet echt bekend van is. Epstein Barr Virus is de veroorzaker van de ziekte van Pfeiffer.

 

Het Epstein Barr Virus heeft 4 stadia.

Bij eerste stadium gaat het virus via het bloed het lichaam in. In dit stadium zijn er nog weinig symptomen waar te nemen.

Het tweede stadium wacht het virus op triggers om zich te verplaatsen van het bloed naar de lymfe en organen (meestal de lever en milt). Het virus voedt zich graag met toxines, schimmels, adrenaline of andere hormonen. Een van de symptomen is nu de ziekte van Pfeiffer, maar ook een periode van grote moeheid, keelpijn, huiduitslag of blaasontstekingen.

In stadium 3 nestelt het virus zich in de lever, milt of andere orgaan en gaat op weg naar de schildklier. Moeheid, gewichtstoename, obstipatie, opgeblazen gevoel, opvliegers, warrig om maar een paar symptomen te noemen in deze fase. 

Het vierde stadium heeft het virus het centraal zenuwstelsel bereikt. Pijn, ontstekingen, hartkloppingen, gewrichtspijnen, rugpijn, tintelingen, nachtelijk zweten, tinnitus, slapeloosheid, migraine en nog meer gerelateerde symptomen vanuit het zenuwstelsel. 

 

De opbouw van het Epstein Barr Virus kan jaren duren. De reeks van symptomen en ziektes die elkaar opvolgen kunnen wijzen richting dit virus. 

Binnen de Kinesiologie, voedingslijn, is er een mogelijkheid om uit te testen of het virus aanwezig is en in welk stadium het zich bevind. Soms is het niet direct zichtbaar, maar via een orgaan of trigger komt het virus naar voren. Dat betekent dat het virus al in verder stadium is en het eerste stadium al voorbij is. 

 

Er is een behandelplan om het Epstein Barr Virus aan te pakken. Door uit testen wat de triggers zijn, welke organen er mee gemoeid zijn, komt er veel duidelijkheid en dit kan gebalanceerd worden samen met een dieet. Veel al is de lever te zwaar belast en is het ontgiften en ontzien van de lever één van de eerste stappen binnen het behandelplan.

 

Als je er zelf meer over wilt weten kan je het boek Medical Medium van Anthony William lezen.